Thaise kabeljauw en papillote

‘En papillote’ is Frans en een methode waarbij vis of groenten in een pakketje wordt gegaard. Deze methode kan worden toegepast op de elektrische barbecue, maar ook bijvoorbeeld in de oven. Door de warmte wordt de inhoud heerlijk gestoomd.

bereidingstijd: ca. 45 min. // aantal porties: 2

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 bosuitje
  • 50 gr Thaise groentemix
  • 240 gr kabeljauw
  • 6 takjes koriander
  • 6 el kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Zet de elektrische barbecue aan, deze heeft tijd nodig om goed warm te worden. Vul de bodem met water. Haal de kabeljauw uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Snijd de rode peper in dunne, schuine ringen. Snijd het bosuitje over de lengte door en dan in 4 gelijke stukken.
  3. Neem twee stukken aluminium folie en verdeel de Thaise groentemix en rode peper. Leg vervolgens de kabeljauw erop met de koriander en bosui. Schenk als laatste de kokosmelk, en vissaus er overheen. Snijd de helft van de limoen in plakjes en pers wat limoensap uit de andere helft over het geheel. Leg op ieder pakketje een plakje limoen en vouw goed dicht.
  4. Leg het vis pakketje 30 min. op de voorverwarmde barbecue.

 Tip: vaak wordt er vis en groenten gebruikt, maar gevogelte en lam kunnen ook op deze manier bereid worden.

Ben je op zoek naar heerlijke recepten voor iedereen? Blokker heeft een heerlijke selectie van smakelijke en eenvoudig te bereiden gerechten. Onze recepten zijn zorgvuldig samengesteld door professionele koks en zijn perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd. Bij Blokker geloven we dat koken niet alleen heerlijk kan zijn, maar ook leuk. Daarom hebben we recepten voor alle soorten gerechten, van klassieke comfort food tot trendy en innovatieve smaken. En vergeet niet, als je op zoek bent naar kwalitatieve keukentools en apparatuur om uw kookervaring te verbeteren, dan bent je bij Blokker aan het juiste adres. Shop nu online of in een van onze winkels en maak van je keuken een culinaire droom.