Talen Tools – Rubberen hamer – 1380 gram – Essenhouten steel – 100% FSC

4669390
19.99
Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,2 Sterren
Talen Tools – Rubberen hamer – 1380 gram – Essenhouten steel – 100% FSC
19.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Met de keuze voor deze rubberen hamer van Talen Tools kies je voor een krachtig hulpmiddel bij jouw klopwerkzaamheden. De massieve rubberen kop is namelijk 1380 gram zwaar. Met dit gewicht is ook zwaarder materiaal aan te kloppen. Door de zwaardere kop, kan er tijdens de slaande beweging wrijving ontstaan op je handen. Om die wrijving te beperken, is de essenhouten steel voorzien van een wax. Deze was maakt het hout gladder, waardoor het minder stroef in de hand ligt. Wanneer je de hamer met beleid gebruikt, ontstaat er ook minder wrijving op je handen. Door deze manier van werken verklein je de kans op blaren of schuurplekken. Naast het comfort, zorgt de wax ook nog voor een langere levensduur. De wax geeft het hout vuil- en vochtafstotende eigenschappen. Zo blijft het hout langer in optimale staan en blijft de natuurlijke look behouden.

Waarom klopt een stratenmaker tegels aan?  
Voor een stratenmaker is het gebruik van een rubberen hamer op meerdere manieren wenselijk. Liggen de stenen niet helemaal gelijkmatig? Je zorgt voor egaliseringen door opstaande stenen voorzichtig aan te kloppen. Hoewel de rubberen kop niet snel voor schade zal zorgen, is het wel raadzaam om niet in de hoeken van de stenen te gaan slaan. Probeer genoeg ruimte aan de zijkant over te houden. Wanneer je de tegels met beleid aanklopt, dan verklein je de kans op luchtruimtes onder de tegels. Zo verklein je de kans op het verzakken van de tegels. Bovendien liggen zo ook de tegels beter tegen elkaar aan en is er onderling minder ruimte om te verspringen.  

Welke rubberen hamer heb ik nodig?
Deze zwaardere uitvoering is optimaal inzetbaar wanneer je aan het straten bent. Heb je de rubberen hamer echter nodig voor andere klopwerkzaamheden? Dan kan het handig zijn om een hamer te kiezen met een lichtere massieve rubberen kop. Ben je bijvoorbeeld meubels in elkaar aan het zetten? Wanneer je zijdes in elkaar moet laten vallen, dan is een lichtere hamer vaak al genoeg. Ook voor het behandelen van hout, is een lichte hamer vaak al voldoende. Het assortiment van talen Tools biedt verschillende lichtere modellen aan.

Voordelen van de rubberen hamer van Talen Tools

• Voor het schadevrij aankloppen van tegels en hout
• Massief rubberen dop
• Met gewaxte essenhouten steel

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448438971
  • Kleur: Zwart
  • Materiaal: Hout

Beoordelingen

Gesponsorde producten