Talen Tools – Kruiwagenband – Binnenband – Reserveband – 40 x 10 cm – 2 PLY

3904666
14.99
Je kunt 2 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,2 Sterren
Talen Tools – Kruiwagenband – Binnenband – Reserveband – 40 x 10 cm – 2 PLY
14.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Niets vervelender dan een lekke band als je net de kruiwagen nodig hebt voor een zware klus op het land of in de tuin. Toch scheelt het wanneer je een reservewiel op voorraad hebt. Deze binnenband van Talen Tools sluit aan op buitenbanden met een afmeting van 40 x 10 centimeter. Gebruik het ventiel om de band van lucht te zien. Zorg voor een wat lagere bandenspanning wanneer je de kruiwagen op een zachte ondergrond gebruikt. Duw je de kruiwagen voort op een harde betonnen ondergrond? Dan pomp je de banden gerust wat harder op. Zo rolt de kruiwagen soepeler en wordt het werk voor jou minder zwaar. 

Luchtbanden versus massieve kruiwagenbanden
Een noemenswaardig nadeel van een luchtband dat deze mogelijk lek gaat. Qua gebruikscomfort onderscheidt de luchtband zich van de massieve kunststof alternatieven. Hoewel deze niet lek gaan, rollen ze minder soepel. Bovendien zijn luchtbanden ook vaker voorzien van een grover profiel. Dit profiel zorgt voor een goede grip én maakt het sturen makkelijker. In tegenstelling tot bij een massieve band, is het wel belangrijk om de bandenspanning te monitoren. Qua onderhoud kost het je dus iets meer tijd, maar qua comfort ervaar je een flink verschil.  

PLY bij mijn kruiwagenwiel?
De PLY-waarde bij een kruiwagenband zegt iets over de kracht van de band. Een kruiwagenband bestaat uit meerdere lagen. Deze binnenband is dus eigenlijk van twee lagen voorzien. Combineer je deze binnenband met een stugge buitenband met een PLY-waarde van 4? Dan weet je zeker dat de kruiwagen bestand is tegen grof geschut.

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools kruiwagenband

• Ter vervanging van een lekke binnenband
• Meer grip en comfort dan een massieve kruiwagenband
• 4 PLY en geschikt voor buitenbanden met een afmeting van 40 x 10 centimeter

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448434072

Beoordelingen

Gesponsorde producten