4 producten

Satake - Splash & Go Slijpsteen 1000 Grit met glazen bodem.
Voeg toe aan je verlanglijstje
label.offer.condition.11
Nog 2 op voorraad
67.90
Verkoop door: KookGigant
Satake - Splash & Go Slijpsteen 3000 Grit met glazen bodem
Voeg toe aan je verlanglijstje
label.offer.condition.11
Nog 2 op voorraad
72.90
Verkoop door: KookGigant
Satake - Splash & Go Slijpsteen 400 Grit met glazen bodem
Voeg toe aan je verlanglijstje
label.offer.condition.11
Nog 2 op voorraad
55.90
Verkoop door: KookGigant
Satake - Kuro Keramische Slijpstaaf 25cm
Voeg toe aan je verlanglijstje
label.offer.condition.11
Nog 6 op voorraad
114.99
Verkoop door: KookGigant

Veelgestelde vragen

Het is niet aanbevolen om Japanse messen of messen met een hardheid hoger dan 59 HRC te slijpen met een standaard aanzetstaal. Deze messen vereisen een specifieke slijpmethode, omdat het harde staal anders het aanzetstaal kan beschadigen. Gebruik voor deze messen een geschikte messenslijper of wetsteen.

Om een gekarteld mes te slijpen, richt je de slijpstaaf op elke karteling. Slijp aan de zijde waar de kartels ingesneden zijn, vaak is dit de rechter zijde. Leg de staaf in een kartel en beweeg op en neer. Herhaal dit voorzichtig voor elke kartel voor een scherp resultaat.

Een aanzetstaal is ideaal voor dagelijks onderhoud om je messen scherp te houden door kleine braampjes recht te buigen. Een messenslijper is beter geschikt als het mes echt bot is geworden en weer een scherpe snede nodig heeft. Beide tools hebben hun eigen nut in verschillende stadia van messenonderhoud.