inbraakpreventie tips.
De vakantie komt eraan. Tijd om goed naar je huis te kijken, want is dat wel goed beveiligd tegen inbraken? Misschien heb je veiligheidssloten nodig, beveiligingscamera’s, een alarmsysteem en/of nog iets anders. Kies je uit de vele hoogwaardige inbraakpreventieproducten, dan geef je inbrekers geen kans en kun jij met een gerust hart met vakantie.
Wat heb je nodig voor een veilig thuis?
inbraakpreventie expert Dennis
Veelgestelde vragen
1. Hoe voorkom je een inbraak?
In ieder geval door deuren en ramen op slot te doen, geen sleutel onder de deurmat buiten te verstoppen en sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur te leggen of te hangen (een raampje is zo ingetikt). Zorg ook voor een extra slot op kniehoogte (tegen het opentrappen van je deur). Daarnaast: geef je huis een bewoonde indruk (laat een koffiekopje en open krant op tafel, wat speelgoed op de grond), maar zet waardevolle spullen uit het zicht. Zorg voor automatische verlichting: lampen met bewegingsmelders rondom je huis, schakelklokken (die je op verschillende tijden instelt) binnen. Kijk of een alarmsysteem voor jou een oplossing is. En vraag je buren om je post weg te halen, je gordijnen af en toe open en dicht te doen en de boel in de gaten te houden. P.S. Post ook geen vakantiekiekjes op je social media. Inbrekers kunnen die ook zien.
2. Waar schrikken inbrekers van?
Eigenlijk van alles wat ze het inbreken lastiger maakt. Veiligheidssloten op de deuren, inbraakbeveiliging op de ramen, verlichting binnen en buiten, een deurspion die beelden naar je mobiele telefoon kan sturen, camera’s en een alarmsysteem (eventueel met meldkamer en alarmopvolging). Maar ook: een schutting waar ze niet makkelijk overheen kunnen klimmen en die een stevig slot op de deur heeft.
3. Wanneer zijn de meeste inbraken?
De meeste inbraken vinden plaats in de winter, maar dat wil niet zeggen dat inbrekers in de zomer stil zitten. Integendeel: vooral in de vakantieperiode zijn ze ook actief. Veel mensen denken dat inbrekers ’s nachts hun slag slaan, maar vaak geven ze de voorkeur aan overdag, als er doorgaans niemand thuis is.
4. Hoe checken inbrekers of je thuis bent?
Er zijn inbrekers die de omgeving en je huis al eerder observeren: ze kijken bijvoorbeeld naar vluchtroutes en jouw dagelijkse routine. Wees daarom, voordat je met vakantie gaat, alert op vreemden in de buurt van je huis. En op mensen die bij je aanbellen met een babbeltruc om bij je binnen te komen. Hebben inbrekers jou een paar dagen niet gezien, dan kunnen ze voor de zekerheid een cocktailprikker in het slot steken (waardoor je er geen sleutel in kunt steken), plakband op de deurbel plakken (waardoor deze maar blijft rinkelen) of een tandenstoker, munt, papiertje, karton of plastic tussen de deur steken. Zit dat er na een paar dagen nog, dan weten inbrekers genoeg.
5. Hoe kiezen inbrekers een huis uit?
De aandacht van inbrekers wordt meestal getrokken door waardevolle spullen die van buitenaf duidelijk zichtbaar zijn. Als de buit goed is, grijpen ze hun kans, maar daarbij willen ze wel snel kunnen slagen met weinig risico’s. De meeste inbraken vinden dan ook niet plaats in dure huizen, maar in goedkopere (huur)woningen: het hang- en sluitwerk hiervan is vaak matig.
6. Waar kijkt een inbreker het eerst?
Op een voor de hand liggende plek, meestal de slaap- of woonkamer: in een nachtkastje of linnenkast, onder het matras, in een kast of bureau, achter een schilderij... Waardevolle spullen kun je het beste bewaren in een kluis die aan of in een muur bevestigd is. Heb je die niet, denk dan aan plekken als de binnenkant van een bloempot, de kinderkamer of een wasmand of afvalcontainer. Bewaar waardevolle spullen sowieso nooit op één plek, maar verdeeld over meerdere plekken.
Dennis is categorie coördinator Wonen & Sfeermaken bij Blokker maar ook een ware expert op het gebied van inbraakpreventie. Met jarenlange ervaring en diepgaande kennis kent Dennis de beste innovatieve oplossingen om huizen te beschermen tegen inbraak. Het assortiment bevat geavanceerde beveiligingssystemen, betrouwbare sloten en robuuste beveiligingsmaatregelen.
Hoe veilig is jouw slot?
3 op de 5 huizen heeft een onveilig voordeurslot. Een onveilig voordeurslot kan door een inbreker binnen 3 minuten worden opengemaakt. Goede sloten zorgen ervoor dat de inbreker flinke vertraging oploopt. Kies dus voor een veilig slot op je voordeur.
Goed voorbereid de deur uit
Tip 1
Plaats een tijdschakelaars, zodat je lichten op een bepaalde tijd aan en uit gaan.
Tip 2
Leg een open krant of tijdschrift op tafel, samen met wat borden en glazen op het aanrecht
Tip 3
Haal je waardevolle spullen wel uit het zicht. Leg dus geen laptop of een stapel post op tafel als je weggaat.
Tip 4
Vraag daarom aan iemand in je omgeving om de post bij de deur weg te halen.
Onze favoriete merken
ELRO »
Alecto »
Nedis »
Calex Holland »
Alles over inbraakpreventie
Geniet van je zomervakantie in alle rust en laat Blokker je adviseren als het gaat om inbraakpreventie. Wij begrijpen dat je je tijdens je welverdiende vakantie volledig wilt ontspannen, zonder zorgen over de veiligheid van je huis. Daarom bieden wij je een breed assortiment aan beveiligingsproducten en handige tips om je woning te beschermen terwijl je weg bent.
Meer dan alleen sloten: ontdek ons uitgebreide assortiment.
Bij Blokker geloven we dat inbraakpreventie meer is dan alleen het installeren van sloten. We hebben een uitgebreide selectie van hoogwaardige beveiligingsoplossingen samengesteld die perfect passen bij jouw behoeften. Van slimme beveiligingscamera's en alarmsystemen tot stevige deursloten en raambeveiliging, alles wat je nodig hebt om potentiële inbrekers af te schrikken en je huis veilig te houden.
Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om je persoonlijk advies te geven over de beste inbraakpreventieoplossingen voor jouw specifieke situatie. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige beveiligingsupgrade of een geavanceerd systeem wilt installeren, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.