Creëer jouw buitenkeuken met onze elektrische barbecue en laat je inspireren door de heerlijke recepten hieronder.
Kippenbout tandoori
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 7 uur wachttijd) | Aantal porties: 2
Tandoori kip is een traditioneel Indiaas gerecht. Hierbij wordt de kip eerst gemarineerd in tandoorikruiden en vervolgens gegaard wordt in de kleioven. In dit recept is gekozen voor garing op de elektrische barbecue. Na de bereiding wordt de kip afgemaakt met zelfgemaakte tandoorisaus, knapperige cassave krupuk en blaadjes koriander.
Ingrediënten • 250 gr yoghurt • 40 gr tandoori kruiden • 2 kippenbouten • 1 bosuitje • 1 handje cassave kroepoek • 1 ui • 2 teentjes knoflook • 2 el olie • 6 blaadjes munt • peper en zout • 6 blaadjes koriander
Benodigdheden: elektrische barbecue • staafmixer
Bereidingswijze
- Meng 150 gr yoghurt met de 2/3 van de tandoori kruiden in een grote kom. Voeg de kippenbouten toe en dek af. Laat minimaal 7 uur marineren in de koelkast.
- Snijd het bosuitje in ringen en verkruimel de casave kroepoek. Zet beiden apart. Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Zet het vuur uit en voeg de overige tandoori kruiden toe.
- Schep het mengsel in een kom en voeg de overige yoghurt en de blaadjes munt toe. Maak op smaak met peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een gladde saus.
- Haal de kippenbouten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet de barbecue aan en laat warm worden. Leg de kippenbouten op de barbecue en gril aan beide kanten tot deze gaar zijn.
- Besmeer de kip zodra deze gaar is met een eetlepel saus. Maak af met de cassave kroepoek, gesneden bosui en garneer met de blaadjes koriander.
Tip: geen fan van koriander? Maak dan het gerecht af met wat peterselie.
Ratatouille groentespies
Bereidingstijd: 25 minuten | Aantal porties: 2
Een portie groenten bij een barbecue hoeft niet altijd salade te zijn. Deze heerlijke spiezen zijn een perfect alternatief! Door de olie op smaak te brengen is er geen toevoeging van saus nodig. Natuurlijk kan hier voor allerlei groenten gekozen worden.
Ingrediënten • 1 courgette • 2 tomaten • 2 rode uien • 1 rode paprika • 1 aubergine • 4 el olijfolie • el Provençaalse kruiden • 1 teentje knoflook • peper en zout
Benodigdheden: elektrische barbecue
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten in 8 dikke plakken. Rijg de groenten aan de spiezen in de volgorde: courgette, tomaat, rode ui, paprika, aubergine, herhaal 2x.
- Pel en snipper de knoflook fijn. Meng de olie met de Provençaalse kruiden en knoflook. Maak op smaak met peper en zout.
- Zet de barbecue aan en wacht tot deze warm is. Besmeer ondertussen de spiezen met het oliemengsel. Leg de spiezen op de voorverwarmde barbecue en gril ongeveer 15 min. totdat alle groenten gaar zijn.
Tip: een leuke variatie op deze ratatouille spies is champignons, babymais en cherrytomaat.
Baked Banana
Bereidingstijd: 20 minuten | Aantal porties: 2
Na een heerlijke barbecue is er altijd nog een gaatje over voor een dessert. Dit recept bereid je op de barbecue en is natuurlijk in te vullen naar wens. Varieer bijvoorbeeld eens met een vulling van karamel of voeg mini marshmellow toe voor een s’mores effect.
Ingrediënten • 80 gr chocolade • 2 bananen • 1 el nougatine • 2 toefjes slagroom • 50 gram advocaat
Benodigdheden: elektrische barbecue
Bereidingswijze
- Zet de elektrische barbecue aan en laat warm worden. Breek de chocolade in stukjes. Snijd de banaan in de lengte aan de binnenzijde in, druk voorzichtig open en vul met stukjes chocolade.
- Plaats de banaan met de bolle zijde naar beneden op de barbecue. De banaan is klaar wanneer de chocolade gesmolten is.
- Haal de banaan van de barbecue en besprenkel de chocolade in de opening met de nougatine. Serveer de banaan met een flinke toef slagroom en advocaat.
Tip: liever geen alcohol? Vervang dan de advocaat voor een bolletje vanille ijs.
Gepofte mango met mozzarella
Bereidingstijd: 25 minuten | Aantal porties: 2
Mango is een echte zomerse smaak. Dit gerecht heeft een unieke twist door de combinatie van mozzarella en chili flakes. Zo wordt het zoete gecombineerd met een beetje pit! Een perfect gerecht om een gezellige avond barbecueën mee af te sluiten.
Ingrediënten • 1 mango • 10 hazelnoten • 1 bol mozzarella • 1 tl gedroogde chili vlokken • peper en zout • 2 el extra vergine olijfolie • ½ limoen • 6 blaadjes basilicum
Benodigdheden: elektrische barbecue
Bereidingswijze
- Snijd de mango langs de pit in twee mooie helften. Snijd de binnenzijde over de lengte een aantal keer in, maar laat de schil zitten. Het is niet erg als de schil iets wordt ingesneden, dit geeft meer ruimte om te vullen.
- Rooster de hazelnoten in een pan en hak daarna grof. Snijd de mozzarella in plakjes en plaats tussen de inkepingen in de mango. Bestrooi met de chili flakes.
- Zet de barbecue aan. Leg de mango met de schilzijde op de barbecue, zodra deze warm is. Haal de mango van de barbecue als de mozzarella gesmolten is. Maak op smaak met een beetje peper en zout.
- Besprenkel de mango met limoen en extra vergine olijfolie. Garneer met de hazelnoten en blaadjes basilicum
Tip: geen fan van mozzarella? Besmeer dan de mango met een theelepel honing en gril aan beiden zijden. Serveer met een flinke dot Griekse yoghurt.
Thaise kabeljauw en papillote
Bereidingstijd: 45 minuten | Aantal porties: 2
‘En papillote’ is Frans en een methode waarbij vis of groenten in een pakketje wordt gegaard. Deze methode kan worden toegepast op de elektrische barbecue, maar ook bijvoorbeeld in de oven. Door de warmte wordt de inhoud heerlijk gestoomd.
Ingrediënten • 1 rode peper • 1 bosuitje • 50 gr Thaise groentemix • 240 gr kabeljauw • 6 takjes koriander • 6 el kokosmelk • 2 el vissaus • 1 limoen
Benodigdheden: elektrische barbecue• aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Zet de elektrische barbecue aan, deze heeft tijd nodig om goed warm te worden. Vul de bodem met water. Haal de kabeljauw uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Snijd de rode peper in dunne, schuine ringen. Snijd het bosuitje over de lengte door en dan in 4 gelijke stukken.
- Neem twee stukken aluminium folie en verdeel de Thaise groentemix en rode peper. Leg vervolgens de kabeljauw erop met de koriander en bosui. Schenk als laatste de kokosmelk, en vissaus er overheen. Snijd de helft van de limoen in plakjes en pers wat limoensap uit de andere helft over het geheel. Leg op ieder pakketje een plakje limoen en vouw goed dicht.
- Leg het vis pakketje 30 min. op de voorverwarmde barbecue.
Tip: vaak wordt er vis en groenten gebruikt, maar gevogelte en lam kunnen ook op deze manier bereid worden.